Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

film Moffie

14 september 2020 @ 14:30 t/m 16:30

€8,50
Film Moffie Zuid-Afrika

FILM: In een land gebouwd op onderdrukking is niemand vrij. Dat laat de Zuid-Afrikaanse filmmaker Oliver Hermanus zien in zijn vierde film Moffie, een lucide bewerking van de autobiografische roman waarin André-Carl van der Merwe zijn ervaringen als dienstplichtig soldaat in de Zuid-Afrikaanse Grensoorlog optekende.

‘Moffie’ is in Zuid-Afrika een scheldwoord voor een homo. In 2006 debuteerde de Zuid-Afrikaanse schrijver André Carl van der Merwe met een autobiografisch roman over zijn leven als homoseksuele man in het bepaald niet tolerante Zuid-Afrika. Hij gaf de roman het scheldwoord als titel. Regisseur Oliver Hermanus (o.m. Shirley Adams, Skoonheid) heeft het boek nu verfilmd.

1981: het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime is al jaren verwikkeld in een gewapend conflict met de buurlanden. Opdat zij het ‘zwarte gevaar’ kunnen keren, worden alle jongens boven de zestien onder de wapenen geroepen. Ook de 18-jarige Nicholas Van der Swart ontkomt niet aan de twee jaar durende dienstplicht. Nicholas weet al jaren dat hij anders is: hij valt op mannen, al heeft hij die gevoelens altijd heel angstvallig weten te verbergen. Het leger blijkt een hel, een wrede machowereld waar vooral heel erg wordt afgegeven op ‘flikkers’. Maar Nicholas heeft een heteropornoblaadje bij zich om te bewijzen dat hij ‘straight’ is. Dan ontmoet hij Dylan.

Kaarten bestellen Kriterion.

Gegevens

Datum:
14 september 2020
Tijd:
14:30 t/m 16:30
Kosten:
€8,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://tickets.kriterion.nl/kriterion/nl/flow_configs/webshop/steps/start/show/469521

Locatie

Kriterion bioscoop
Roetersstraat 170
Amsterdam, 1018 WE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6231708
Bekijk de site van Locatie