Deze salade met banaan en uien, is geliefd bij elke Zuid-Afrikaan. Perfect voor bij de “braai”. (Barbecue op hout). Geschikt voor 12 – 14 personen.
ingrediënten:
- 40 g boter
- 6-8 uien in ringen gesneden
- 3 tl sterke kerriepoeder
- 1 tl gember
- snufje zout
- 1 ½ el cakemeel
- 1 tl mosterdpoeder
- ½ kopje azijn
- 3 el bruine suiker
- ¼ kopje fijne abrikozenjam
- 1/3 kopje water (of meer indien nodig)
- bananen, ongeveer 1 grote banaan per 3 pers.
- slablaadjes
- yoghurt (optioneel)
- kokos naar smaak (optioneel)
- peterselie (optioneel)
- 250 ml Cream
- 125 g boter
- 125 g witte suiker
- 125 ml Medium Cream Sherry
aan de slag:
Smelt de boter en fruit de uien tot ze zacht zijn. Voeg kerriepoeder en kurkuma toe en bak zachtjes. Meng zout, cakemeel en mosterdpoeder door elkaar en voeg dan de azijn, bruine suiker, jam en water toe.
Meng goed en voeg toe aan het uienmengsel. Laat sudderen tot het gaar en dik is. Laat afkoelen.
Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Voeg yoghurt toe (gewenst) en meng door. Snijd bananen in vrij dikke plakjes en meng door de uiensaus.
Leg de slablaadjes netjes op een bord en schep de bananen erop.
Garneer met peterselie of kokos.